Понеделник, 07 Октомври 2019 16:45

Близо 50 български компании на международно изложение за хранително-вкусова промишленост в Кьолн

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Близо 50  водещи български компании участваха на най-голямото международно изложение за хранително-вкусова промишленост в света – ANUGA, което се провежда на всеки две години в град Кьолн, Германия.

Представители на над 100 държави се разположиха на 7 500 щанда, а българското участие, беше организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и подкрепено с целево финансиране от Министерство на икономиката.

Престижното изложение даде възможност на близо 160 000 посетители да се запознаят с българската продукция и да опитат автентична българска лютеница и кисело мляко, консерви, замразени храни, шоколад, захарни изделия, продукти от месо и мляко и много други.

България има дълга история в своето представяне по време на ANUGA, като над десетилетие ИАНМСП е основен партньор на българските предприятия с щандове на изложението.

Две от  българските компании – първата, от които е единственият производител в Европа на барчета от месо, а втората  производител на био храни, бяха избрани сред хиляди чуждестранни фирми за провиждане на интервю и презентация на техните иновативни продукти пред представителна комисия от специализирани фирми, които имат интерес за съвместна работа.

По време на събитието изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков приветства българските фирми-изложителки, които се разположиха на над 420 кв. м изложбена площ. Г-н Таков посети родните щандове, като поздрави представителите на предприятията и екипа на   Агeнцията за отличната организация на българското представяне.

 

БАНКОВА СТАТИСТИКА 

Прочетена 765 пъти Последно променена в Понеделник, 07 Октомври 2019 16:48
Влезте, за да коментирате