„Разследването е за организирана престъпна група от служители на сектор „Икономическа полиция“ в столичното Четвърто РУ. Според данните към момента, те са се занимавали с корупционни дейности, информира на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев. Той посочи, че реализацията е стартирала преди няколко часа. Съвместните действия са предприети след упорита работа по събиране на данни за искани суми от обекти в района за плащане на месечни такси спокойствие.

6 пакета, съдържащи близо 3 кг хероин, откриха митническите служители от отдел "Борба с наркотрафика Южна морска" на Митнически пункт Малко Търново, при проверка на лек автомобил. Наркотичното вещество е било укрито в акумулатора на автомобила.

Образувано е досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване Южна морска“, под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

Микробусът е управляван от 16-годишен младеж, който е починал на място. Собственикът на превозното средство е задържан

Както вече МВР съобщи, рано тази сутрин, малко след  4.20 часа в района на 98-ми км в платното в посока София на АМ „Тракия“ е самокатастрофирал микробус, който е превозвал 17 чужди граждани без документи за самоличност.

В акцията са участвали и колегите им от РУ-Радомир; задържани са трима мъже за притежание на дрога

Операцията по противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на Перник и Радомир. В двора на бивше предприятие криминалисти на РУ-Радомир засекли местния жител И.В./33 г./ - Пинчера. При личния му обиск от него иззели  3 дози марихуана и 7 - амфетамин.

Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура на територията на Сливен

Повдигнати са обвинения на петима участници в организирана престъпна група за лихварство, рекет и нанасяне на телесни повреди с цел незаконни доходи. Групата е задържана на 6 април 2017 г. в Сливен в хода на специализирана операция на ГДБОП, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Двама от задържаните са многократно осъждани.

Хероин за над 2 млн. лева е задържан в резултат на професионално проведена операция на  служителите на РД „Гранична полиция“ – Елхово и Средец, в отлично взаимодействие с прокуратурата. Подробности около реализацията оповести  главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.  Общото тегло на наркотика е 49.950 килограма. Той е бил разпределен в 96 пакета, пренасяни в три раници от двама мъже от Камено – Й.Й. и Ж.Ш. Те се придвижвали с автомобил и са ползвали маршрут, по който са прекарвани мигранти.