Понеделник, 12 Декември 2016 16:43

Задържан е близо 50 кг хероин с изключително висока чистота

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Хероин за над 2 млн. лева е задържан в резултат на професионално проведена операция на  служителите на РД „Гранична полиция“ – Елхово и Средец, в отлично взаимодействие с прокуратурата. Подробности около реализацията оповести  главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.  Общото тегло на наркотика е 49.950 килограма. Той е бил разпределен в 96 пакета, пренасяни в три раници от двама мъже от Камено – Й.Й. и Ж.Ш. Те се придвижвали с автомобил и са ползвали маршрут, по който са прекарвани мигранти.

Колата била засечена от граничните служители на зелената граница в района на село Белеврен. По думите на главния секретар двамата мъже били наблюдавани, граничните полицаи обезпечили най-добрия участък,  където да се предприемат активните полицейски действия. След спирането на автомобила, единият от мъжете оказал съпротива и опитал да избяга от органите на реда. След кратко преследване той бил задържан. Гл.комисар Костов допълни, че при извършения в рамките на операцията оглед на оградата, там където двамата мъже са получили раниците с наркотици, не е открит пробив. Той припомни, че подобна раница с хероин бе открита през август тази година в същия район, като към момента делото се води срещу неизвестен извършител и благодари за служителите на ГД „Гранична полиция“, участвали в реализацията.
Ж.Ш. е многократно осъждан, включително и като член на организирана престъпна група за притежание и разпространение на наркотици, съобщи зам.-апелативният прокурор и говорител на Апелативната прокуратура – Бургас Йовита Григорова. Окръжната прокуратура в Бургас е внесла искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата задържани. Те са обвинени в контрабанда на близо 50 кг хероин от Турция в България. Прокурор Григорова уточни, че откритият хероин е с изключително висока чистота и съответно, по-скъп. Тя оцени високо осъществената отличната координация  между Прокуратурата и служителите от ГД „Гранична полиция”, довела до успешните резултати.

 

Парламента узакони на първо четене умишлените закононарушения на Столична община и Центъра за градска мобилност

Стандарт”-на гавра с журналисти

БАНКОВА СТАТИСТИКА

Министерство на банковото благоденствие или Министерство на финансите

Пощенска банка надбяга собствената си глупост

 

Хотели и туризъм в България !       Държавна администрация  Забележителности в България
Прочетена 1937 пъти Последно променена в Понеделник, 12 Декември 2016 16:45
Влезте, за да коментирате