Сряда, 23 Януари 2019 18:11

Близо 3 килограма хероин в акумулатора на лек автомобил откриха митническите служители на МП Малко Търново

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

6 пакета, съдържащи близо 3 кг хероин, откриха митническите служители от отдел "Борба с наркотрафика Южна морска" на Митнически пункт Малко Търново, при проверка на лек автомобил. Наркотичното вещество е било укрито в акумулатора на автомобила.

Образувано е досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване Южна морска“, под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

По случая, Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Тодор П. Той е обвинен за това, че на 21.01.2019 г. на ГКПП „Малко Търново“, на трасе за обработка на входящи леки автомобили и автобуси от Република Турция към Република България, с лек автомобил, без надлежно разрешително, е пренесъл през границата на страната 6 пакета с високорисково наркотично вещество - хероин, укрити във вътрешната част на акумулатора на управлявания автомобил – престъпление по чл.242, ал.2, предл.1 от НК.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тодор П.      

 

БАНКОВА СТАТИСТИКА

Прочетена 1299 пъти Последно променена в Сряда, 23 Януари 2019 18:15
Влезте, за да коментирате