Сряда, 18 Септември 2019 15:32

Министър Аврамова проведе работна среща с ръководството на КСБ

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова проведе работна среща с ръководството на Камарата на строителите в България.

Обсъдени бяха удължаването на гаранционните срокове на строителните обекти, тяхното качество и работата на приемателните комисии. По време на разговора беше дискутирана и оценката на съответствието на строителните продукти.

Участниците в срещата коментираха необходимостта от засилване на отговорността на всички участници в строително-инвестиционния процес – проектанти, строители и строителен надзор.

Дискутиран бе Законът за устройство на територията. По време на разговора стана ясно, че предстои за обществено обсъждане да бъдат публикувани промени в него, свързани с дейността на надзорните фирми.

Обсъдена беше и възможността за съвместна работа между „Научно-изследователски институт – НИСИ“ ЕООД, Камарата на строителите в България и Университета за национално и световно стопанство, поради което в срещата участва и новият управител на държавното търговско дружество Мая Косева.

 

БАНКОВА СТАТИСТИКА 

Прочетена 558 пъти Последно променена в Сряда, 18 Септември 2019 15:33
Влезте, за да коментирате