Печат на тази страница
Четвъртък, 12 Септември 2019 14:48

Инвестициите до момента в Икономическа зона София – Божурище са за над 530 млн. лв.

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Договорените инвестиции до момента в Икономическа зона София – Божурище са за над 530 млн. лв., като обявените от инвеститорите работни места са близо 1 600. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на официалното откриване на дистрибуционен център на датската верига за мебели и обзавеждане JYSK. На събитието присъства изпълнителният директор и президент на компанията Ян Бьох, посланикът на Дания в България  Н.Пр. Сьорен Якобсен и министър-председателят Бойко Борисов.

„Локацията, избрана от JYSK за изграждане на дистрибуционен център – Икономическа зона София – Божурище, е една от най-атрактивните зони в страната, предвид стратегическото й местоположение, наличието на квалифицирана работна ръка и инфраструктурата“, изтъкна Караниколов.

По думите му фактът, че инвеститори от ранга на JYSK избират страната ни за реализацията на своите инвестиционни проекти е доказателство, че предлагаме привлекателна бизнес среда и конкурентни стимули. „Инвестиция е свързана с разкриването на 500 работни места по време на строителството, което приключи успешно и около 200 след влизането на обекта в експлоатация, повечето от които вече са факт“, посочи икономическият министър. Той допълни, че кoмпaниятa инвecтиpa 107 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия.

 

БАНКОВА СТАТИСТИКА 

Прочетена 620 пъти Последно променена в Четвъртък, 12 Септември 2019 14:49
Марин Маринов

Последните от Марин Маринов

Влезте, за да коментирате