Вторник, 11 Октомври 2016 17:36

МТИТС и телекомуникационният бизнес започнаха подготовка на национална позиция за реформите в електронните съобщения в ЕС

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Експерти от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Комисията за регулиране на съобщенията и представители на телекомуникационния бизнес, започнаха подготовка на национална позиция във връзка с предложенията на Европейската комисия за реформи в електронните съобщения.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов бе домакин на срещата за изготвяне на становище във връзка с новия проект на законодателен пакет за свързаността в ЕС.

Европейската комисия разви концепция за „гигабитово общество“, в което наличността на мрежи с много голям капацитет позволява повсеместното ползване на продукти, услуги и приложения в рамките на цифровия единен пазар, каза в началото на разговора заместник-министър Борисов. По думите му се предвижда и мащабна реформа на нормативната уредба за електронните съобщения - предложение (директива) за Европейски кодекс за електронните съобщения; регламент за Органа на европейските регулатори в областта на електронните съобщения, План за действие за пето поколение мрежови технологии 5G  и Регламент за насърчаване на интернет свързаността в местните общности и обществените пространства (Wi-Fi за ЕС).

Законодателният пакет ще бъде основен приоритет на Българското председателство на Евросъюза в сектора на електронните съобщения, заяви заместник-министър Валери Борисов. Предложенията представляват рамката за регулиране на отношенията на предприятията, предоставящи електронни съобщителни мрежи и услуги и съдържат мерките за стимулиране на инвестициите в сектора.

 

„Стандарт”-на гавра с журналисти

БАНКОВА СТАТИСТИКА

Министерство на банковото благоденствие или Министерство на финансите

Пощенска банка надбяга собствената си глупост

Схема за измами с кредити в Банка ДСК

 

Хотели и туризъм в България !       Държавна администрация  Забележителности в България
Прочетена 1053 пъти Последно променена в Вторник, 11 Октомври 2016 17:39
Влезте, за да коментирате