Вторник, 06 Септември 2016 18:29

До 15 ноември ще завърши ремонтът на Околовръстния път на Шумен

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

До 15 ноември ще завърши ремонтът на Околовръстния път на Шумен. По програма „Транзитни пътища V“ ще се обновят 7,3 км от път I-7 Силистра - Шумен. Инвестицията е 8,6 млн. лв с ДДС.

В момента се извършват ремонтни дейности в обхвата на пътния банкет и част от едната лента.

Това е участъкът от пътния възел на път I-7 Силистра – Шумен с път I-2 Русе – Разград до района на кв. „Дивдядово“ на Шумен. Движението се осъществява в двете ленти на пътя без отбиване, а в участъка след отклонението за Промишлената зона в посока Велики Преслав трафикът се регулира със светофар. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразна скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Ремонтът на Околовръстния път на Шумен - път I-7 от км 115+000 до км 122+300, е част от лот 4 по „Транзитни пътища V“. Изпълнител е ДЗЗД „Лена Енженярия и Конщрусойш-Инжстройинженеринг-Пътища-ЛОТ4“.

Рехабилитацията на участъка от път I-7 се извършва по метода „студено рециклиране“. Това е съвременна технология, позволяща ефективно и екологично изпълнение чрез използване на пластовете от съществуващата настилка. Предвидено е полагане на два асфалтови пластове - от неплътен и от плътен асфалтобетон. Ще бъдат ремонтирани и пътните връзки на пътен възел с път I-2 и пътни връзки на пътния възел при бул. „Симеон Велики“ в град Шумен. Ще се ремонтират и 6 големи съоръжения.

 

БАНКОВА СТАТИСТИКА

Министерство на банковото благоденствие или Министерство на финансите

Пощенска банка надбяга собствената си глупост

Схема за измами с кредити в Банка ДСК

 

Хотели и туризъм в България !       Държавна администрация  Забележителности в България
Прочетена 674 пъти Последно променена в Вторник, 06 Септември 2016 18:33
Влезте, за да коментирате