Четвъртък, 23 Юли 2020 16:31

Кьовеши: Вече приключени дела за злоупотреба с евросредства ще бъдат преразглеждани

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши заяви в ексклузивно интервю за "Хоризонт", че ще има възможност за преразглеждане на вече приключени дела на национално ниво за злоупотреба с европейски средства, след като европейската прокуратура заработи:

"Европейската прокуратура е прокурорски офис. По принцип всеки прокурорски офис може отново да отвори дело, което е било затворено от друг. След като обаче едно разследване е приключило, ако има нови факти и ситуация, обикновено прокуратурата може да го възобнови. Така е и с европейската прокуратура - дори и да е приключила някакво разследване, тя може да го възобнови."

 

Припомням, че в България е приключило едно такова дело, което е за злоупотреба със средства по програмата САПАРД, в което всички обвиняеми бяха оправдани. Кьовеши отказа да коментира конкретни дела в България, както и протестите. Интервюто, в което тя разказва за подготовката на Европейската прокуратура, която се очаква да заработи до края на годината, очаквайте утре /24,07,2020/ в предаването "Преди всички".

 

 

Източник:  БНР

БАНКОВА СТАТИСТИКА 

Хотели и туризъм в България !       Държавна администрация  Забележителности в България
Прочетена 1306 пъти Последно променена в Четвъртък, 23 Юли 2020 16:34
Влезте, за да коментирате