Понеделник, 05 Юни 2017 07:06

Със заповед на министър Петкова временно се спира концесията на мина Оброчище

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Със заповед на енергийния министър Теменужка Петкова временно се спира концесията за мина "Оброчище" поради установено нарушение. Заради неизплащане на концесионното възнаграждение се спира действието на договора за предоставяне на концесия за манганови руди чрез добив от находище "Оброчище – Северозападен участък".

През месец октомври Министерството на енергетиката е изпратило писмо до концесионера – "Евроманган" АД за доброволно изпълнение на задължението. Въпреки това, към 30-ти май 2017 г. неизплатените концесионни такси са в размер на близо 205 хил. лв. Определя се 14 дневен срок за изплащане за задължението. Министър Петкова подчертава, че мината се наблюдава стриктно и независимо, че договорът се прекратява временно, концесионерът има задължение да осигурява безопасни условия на труд на служителите си и да обезопасява рудника.

На място в мина Оброчище е зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, който ще връчи заповедта за прекратяване на концесията на представители на фирмата концесионер.

 

 

Парламента узакони на първо четене умишлените закононарушения на Столична община и Центъра за градска мобилност

Стандарт”-на гавра с журналисти

БАНКОВА СТАТИСТИКА

Министерство на банковото благоденствие или Министерство на финансите

Пощенска банка надбяга собствената си глупост

 

Хотели и туризъм в България !       Държавна администрация  Забележителности в България
Прочетена 257 пъти Последно променена в Понеделник, 05 Юни 2017 07:09
Влезте, за да коментирате